Home > News > Official Channel

Official Channel

April 21st, 2010
wilsoff was kind enough to design an official channel – you’ll find it on the Downloads page. It uses my own forwarder code, complete with USB 2.0 (via IOS 202) and NTFS support. Enjoy!
  1. Phobos
    April 21st, 2010 at 12:00 | #1

    Where is the forwarder?

  2. Tantric
    April 21st, 2010 at 12:01 | #2

    What do you mean? It’s in the Channel.

  3. beans
    April 21st, 2010 at 12:07 | #3

    Nice! HBO FTW

  4. Phobos
    April 21st, 2010 at 12:15 | #4

    sorry, didn’t read the full sentence… thanks

  5. Leathl
    April 21st, 2010 at 12:40 | #5

    The channel blackscreens on exit for me.

  6. April 21st, 2010 at 12:50 | #6

    Great, thanks for the Channel.

  7. axgarr
    April 21st, 2010 at 12:52 | #7

    Thanks for the good work

  8. driverx
    April 21st, 2010 at 13:41 | #8

    If I start wiimc with the forwarder, when i want to close wiimc and return to loader/whatever by pressing “home” the system freezes and must be shutted down by long pressing “power”. Something is wrong with the forwarder because there’s no such problem when i start wiimc from hb channel
    Anyway, i still can’t access my account here, i’ve resetted the password for 5 times and all af the new generated passwords are wrong.

  9. April 21st, 2010 at 13:44 | #9
  10. Tantric
    April 21st, 2010 at 13:59 | #10

    @driverx
    I’ve trashed your account.

  11. driverx
    April 21st, 2010 at 15:05 | #11

    @tantric, thank you, i’ve registered again and all is working fine :)

  12. Nagnose
    April 21st, 2010 at 15:08 | #12

    Keeps telling me it can’t install. would this have anything to do with the vulnerable IOS I use being, cIOS 202v4 merged 60?

  13. April 21st, 2010 at 19:43 | #13

    Wilsoff was showing us the channel at the WADder forums, and it appears that everyone so far can’t install the channel with your channel installer. I myself have used IOS202 to install, and it refuses to install… any idea how to fix it?

  14. Nazar
    April 22nd, 2010 at 01:41 | #14

    This is coolest thing ever happened to my WII! NFS support would be great. How about DLNA? Ok that’s too much…

  15. x2see
    April 22nd, 2010 at 12:08 | #15

    it wont install for me ether same thing cant install

  16. Sam
    April 22nd, 2010 at 14:30 | #16

    Kudos for the great work, this at least gets me one step closer to a Wii media player that other people (the technophobes in my life) can actually use.

  17. kerekfyp
    April 22nd, 2010 at 22:51 | #17

    @driverx

    Try setting the exit action to “Return to Wii Menu” in global settings. It helped me avoiding the black screen and actually returning to Wii Menu.

  18. April 23rd, 2010 at 04:34 | #18

    It keep telling me ‘Can’t install’ on my PAL Wii.

  19. David
    April 24th, 2010 at 20:25 | #19

    Doesn’t seem to work with my SDHC card. Installs onto the menu fine, but it says “Cannot find a valid SD/USB device”, black screens, and resets the Wii. WiiMC works fine in Homebrew Channel however.

  20. Screemer
    April 25th, 2010 at 09:55 | #20

    i have the same problem. the installer is looking for an ios. it chose ios202 and after pressing install it says “nothing installed”.

  21. Polemicist
    April 28th, 2010 at 15:42 | #21

    Love it. Installed on my PALL Wii using ios38 without issue. Nice animation as well. Great work.

  22. May 1st, 2010 at 02:51 | #22

    For the record; I asked for this first in the suggestion area… go me. *silent applause to self*

  23. traxx
    May 1st, 2010 at 03:55 | #23

    This rocks! My Wii now streams everything perfectly from the PC!

  24. May 2nd, 2010 at 19:20 | #24

    WiiMC Channel Installer was re-uploaded 119 minutes ago. The XML says its the same original installer. Is this a new release or the same one?

  25. May 2nd, 2010 at 19:22 | #25

    …… also the boot.dol MD5 isn’t the same….. so its a different file.

  26. Tantric
    May 2nd, 2010 at 23:10 | #26

    I’ve modified the installer to avoid using 202 for the install since some people were having troubles with that.

  27. May 3rd, 2010 at 06:06 | #27

    Thanks for the info. So does that make this v1.0.1 or does it remain the same v1.0 as per xml

    • Tantric
      May 3rd, 2010 at 15:47 | #28

      Same channel, not different. Just a small change to the installer for those having troubles.

  28. Tool1289
    July 3rd, 2010 at 16:56 | #29

    When i go into Cinema WiiMc and try to play a movie, it says error loading. Is there anything i can do to fix that?

  29. doorknob12
    August 18th, 2010 at 06:45 | #30

    When I launch the WiiMC channels it just resets my wii, but it works fine when I launch WiiMC from homebrew. Anybody familiar with this problem?

  30. hans
    August 25th, 2010 at 09:09 | #31

    @doorknob12
    I have the same problem, tried reinstalling de channel, but is doesn’t work. Any help?

  31. Jamie
    August 27th, 2010 at 11:57 | #32

    Same problem here. Installed, looks good on the menu, when I select it ind choose start, the screen goes black and then quickly returns to the Wii menu. :(

  32. dryden
    August 28th, 2010 at 05:34 | #33

    same problem here… Installed without a problem, but now i try to open the channel and after load goes back to the wii channel selection.

  33. dryden
    September 1st, 2010 at 11:17 | #34

    Still no corrections on the channel?! Guess i’m gona keep launching it from the homebrew…

  34. wiinner12
    September 6th, 2010 at 17:11 | #35

    i downloaded it from the homebrew browser and tried to install it and it says “cant use NAND” or something like that. it wont work :/

  35. james
    September 14th, 2010 at 19:54 | #36

    channel does the same for me…brings me right back to the menu

  36. Mark
    September 26th, 2010 at 07:47 | #37

    Me too. Resets Wii! Help.

  37. Mark
    October 3rd, 2010 at 05:46 | #38

    Found out how to get around the reset problem.

    I think the installer is buggy!!

    If you download the .wad from:-

    http://wadder.freeforums.org/post749.html#p749

    And install it with Wad Manager, it works perfectly!

    Hope this helps some of you.

Comments are closed.

Login

Lost Password